Nem függesztették fel Molnár Oszkár mentelmi jogát

2009.10.19. 20:52

Nem függesztette fel az Országgyűlés hétfőn Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A képviselők 188 igen, 8 nem és 141 tartózkodás mellett döntöttek így. Az MSZP-frakció tagjai - három képviselő kivételével - igennel szavaztak, az SZDSZ-esek és öt független szintén. Igen gombot nyomott maga Molnár Oszkár is és a fideszes Rogán Antal. A Fidesz és a KDNP képviselői - hét fideszes politikus kivételével, akik nemmel szavaztak - tartózkodtak, hat függetlennel együtt.

Molnár Oszkár felszólalásában azt kérte a szocialistáktól és a szabad demokratáktól, hogy az igen gombot nyomják meg, és adják ki a mentelmi jogát. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

A feljelentés lényege, hogy Molnár Oszkár polgármester egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen kijelentette, tudomása van arról, szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. Ezért gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.