160 jászsági család kap kenyér és tejtámogatást

2010.04.15. 07:33

Az American House Foundation és a Magyar Vöröskereszt kenyeret és tejet szállít a rászoruló családoknak a Jászságban.

Tegnap (április 14-én) az American House Foundation és a Magyar Vöröskereszt megállapodást írt alá arról, hogy 160 rászoruló család részére napi rendszerességgel szállít egy kiló kenyeret és két liter tejet 9 városban és faluban a Jászságban április 20-tól december végeig.

A havi 10.000 EURO költségűre becsült programot az American House Foundation finanszírozza, a Magyar Vöröskereszt a jászsági települések (Jászberény, Jászjákóhalma, Jászkisér, Jászladány, Jászalsószentgyörgy, Jánoshida, Jászboldogháza, Alattyán, Jásztelek) önkormányzataival együttműködve szervezi és koordinálja. Az American House Foundation szerződést kötött egy helyi pékséggel és tejüzemmel a 9 település összesen napi 160 kg kenyér és 320 liter 2,8%-os tej ellátására, a kettőnél több gyermekkel rendelkező szegény családok részére.

Selymes Erik szerint Jász-Nagykun-Szolnok megye a második legszegényebb az Európai Unió körzetei közül. Bár a Magyar Vöröskereszt már évek óta aktív ebben a régióban, ez az első program, mely alapvető élelmiszereket biztosít napi rendszerességgel a szegény családok részére. Richard Field szerint ez egy mintaprogram, melyet az American House Foundation reményei szerint ki tud terjeszteni és meg tud ismételni máshol is, egyéb Magyarországon tevékenykedő cégek és alapítványok részvételével.