Újraindult a személyszállítás öt bezárt vasútvonalon

2010.07.04. 20:10

Újraindult a személyszállítás vasárnap a korábban bezárt Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon, összesen mintegy 210 kilométeren.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a zirci vasútállomáson, a Zirc-Veszprém közötti személyvonati közlekedés újraindításának ünnepségén a civil ellenállás egyik jelképének nevezte a vasúti személyszállítás megszüntetése elleni tiltakozást, és hangsúlyozta, hogy a vonatközlekedés mostani újraindításával az együttműködés időszaka jön. A politikus szerint a járatok újraindítása jelképezi azt, hogy az országnak olyan kormánya van, amely nemcsak országos léptékben, de helyi ügyekben is gondolkodik.

Karcagra az első, nemzeti színű koszorúval, zászlókkal feldíszített szerelvény a térség országos politikusait, polgármestereit szállítva futott be. Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Nagy-Kunság fideszes országgyűlési képviselője köszönetet mondott mindenkinek, aki "Debrecentől Budapestig" segítette az újraindítás megszervezését. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere úgy fogalmazott, hogy a magyar történelemben már nagyon sokszor volt károkozás, és hosszú időbe telt, mire  helyrehozták. A karcagi vasút újjászületése esetében most ez gyorsan sikerült, köszönhetően a Fidesz választási győzelmének - fűzte hozzá.