Szoboszlai Barna 30 kg uborkát adott Monoknak

2010.07.19. 21:29

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere közleményben tudatta, hogy Szoboszlai Barna, a kesznyéteni gazda saját termesztésű uborkájából harminc kilogrammot ajándékozott a monoki önkormányzat konyhájának.

A polgármester példamutatónak és követendőnek tartja, hogy "ma Magyarországon élnek olyan emberek, akik nem a saját problémáikkal vagy az önös érdekeikkel foglalkoznak, hanem önzetlenül, a közösség felé fordulva nyújtanak segítséget embertársaiknak".

Szepessy Zsolt emlékeztet arra, hogy Barna bácsi nem először adakozik a közösség javára. "Barna bácsi mintakertjében kiváló minőségű, egészséges, ízletes növények teremnek", írta a polgármester.

Szoboszlai Barna két éve vált ismertté, amikor kesznyéteni földjén áramütés ért két tolvajt, egyikőjük meghalt. Az akkor 68 éves gazda azt mondta, csak a kiskertjét akarta megvédeni, amikor áramot vezetett a kerítésbe. Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást ellene.

A férfi az idei választáson a Szepessy-féle Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje volt, miután összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.