Kedd hajnalig késések a Nyugati pályaudvaron

2010.12.20. 18:30

Fennakadások vannak a vonatközlekedésben, miután egy Nyugati pályaudvarról Szolnokra induló személyvonat áramszedője hétfő délután eltört és leszakította a felső vezetéket - közölte a Mávinform. Jelenleg több vágányon nem tud sem fogadni, sem indítani vonatot a pályaudvar. Emiatt a Szolnok irányába, illetve onnan közlekedő szerelvények csak Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek és onnan is indulnak.

Az esztergomi, a szobi, valamint a veresegyházi vonatok 10-15 perc késéssel közlekednek. A monori elővárosi vonatokat nem indítják el. Helyettük valamennyi zónázó vonatot megállítanak valamennyi állomáson és megállóhelyen.
Az érvényes bérlettel, menetjeggyel rendelkező utasok az Nyugati pályaudvar és Kőbánya-kispest között igénybe vehetik a BKV metró szerelvényeit (2-es és 3-as). Egyes szerelvényeket befogad a pályaudvar, de ezek a vonatok 50-60 perc késéssel tudnak csak közlekedni. A leszakadt felső vezetéket várhatóan csak a késő esti órákra tudják megjavítani. A menetrendszerű közlekedés kedd hajnalra állhat  helyre.