Meghosszabbították a veszprém megyei veszélyhelyzetet

2010.12.23. 15:29

A kormány meghosszabbította a Veszprém megyében a vörösiszap-katasztrófa miatt elrendelt veszélyhelyzetet, tájékoztatott közleményében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Azért döntöttek így, mert nem fejeződött be a külső területek mentesítése, és továbbra is szükség van a honvédség erőforrásaira. Veszprém megyében október 6-án rendeltek el veszélyhelyzetet az iszapkatasztrófa miatt, ez a mostani döntés alapján 2011. március 31-ig érvényben marad.

Az OKF közleményében beszámol arról is, hogy a mezőgazdasági és vízügyi területek külterületeket érintő mentesítési munkái jelenleg olyan stádiumban vannak, hogy a 8-as számú főúton nem szállítanak szennyező anyagot. Mivel várhatóan január végéig fennmarad ez az állapot, a szállításokat a külső útvonalakon oldják meg. Így az érintett szakaszon ideiglenesen feloldották az útzárat, azzal a feltétellel, hogy a szállítások megkezdésekor az adott szakaszt ismét elzárják a forgalom előtt.

Bár az időjárási viszonyok miatt csökkent annak veszélye, hogy a vörösiszapot csapadék mossa be a Torna patakba, a decemberi körülmények továbbra sem teszik lehetővé a szennyezett területek közömbösítését.