Szent István idézeteket ad nászajándékba a kormány

2011.02.12. 16:14 Módosítva: 2011.02.12. 16:56

Emléklapot kapnak ezután a polgári házasságot kötő párok az anyakönyvezetőtől; az emléklap kifejezi, hogy a nemzet közössége számára fontos érték a házasságkötés.

D SOS20110212006

Az Együtt című emléklap első példányát az Óbudai Anyakönyvi Hivatalban Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át egy ifjú párnak.

A házasságkötés után Bús Balázs, Óbuda polgármestere sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a fővárosban a III. kerület az, ahol a legtöbb házasságot kötik. Soltész Miklós elmondta, az elmúlt hónapokban tízmillió alá csökkent Magyarország lélekszáma, a családok szétesnek, egyre kevesebben kötnek házasságot.  Hozzátette: az elmúlt tíz évben ötven százalékról hatvan százalékra növekedett a válások száma.

Az Együtt című emléklapon Szent István Intelmeiből, gróf Széchenyi Istvántól, és Márai Sándortól vannak idézetek - sorolta. Az államtitkár megjegyezte: azt szeretnék, ha az emberek nem azt gondolnák, a házasság csak egy rövid időre kötött szerződés.

Soltész Miklós beszélt arról a tervről, hogy az oktatási rendszerbe bekerüljön a házasságra, valamint az életre való nevelés is. Ez azt jelenti, hogy az oktatási rendszer gyakorlatiasabb legyen, többet adjon a fiataloknak ezen a területen is, például úgy, ha a fiatalok hallanak arról, milyen felnevelni egy gyermeket, tette hozzá.