Miniszteri biztos irányítja a Várnegyed felújítását

2011.03.08. 20:20

Zumbok Ferenc személyében miniszteri biztost nevezett ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a budai Várnegyed megújításához szükséges állami feladatok koordinálására.

A minisztérium közleménye szerint a jogász végzettségű Zumbok Ferenc jelentős tapasztalatokat szerzett csőd- és felszámolási ügyek elrendezésében, később pedig közbeszerzési és beruházási területen. Kormányzati és ügyészségi munkái mellett 1999 óta tanít a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karán.

A miniszteri biztos feladatát március 1-től hat hónapon át látja el, tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja. A miniszteri biztossal szembeni elvárás, hogy munkájával a budai Várnegyed nemzeti értékeinkhez méltó, összehangolt fejlesztését támogassa - olvasható a kommünikében.

A tárca felidézi, hogy a budai Vár és környezetének rendezése az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai között szerepel. A Várnegyed közeljövőben kidolgozandó hosszú távú fejlesztési terve alapján megkezdődik majd a budai Vár felújítása és fejlesztése, valamint a Várkert-bazár és környezetének rendbetétele.