Elfogyott a vörösiszap-károsultak türelme

2011.04.10. 15:14 Módosítva: 2011.04.10. 15:15

Petíciót visznek Kövér László házelnök közvetítésével a miniszterelnöknek a vörösiszap-károsultak nevében az Esélyt az Életre a Vörösiszap Után nevű egyesület képviselői, a levelet délelőtt a Kossuth téren olvassák fel – közölte Almási János, az egyesület elnöke.

Bár a petíció átvételéről visszajelzést még nem kaptak a házelnök hivatalától, hétfőn mindenképpen elviszik a több mint ezerötszáz devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi lakos által aláírt levelet.

A Schmitt Pál köztársasági elnöknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Kövér László házelnöknek címzett levélben többek között segítséget kérnek az elköltözéshez, mert a tavaly októberi katasztrófa óta eladhatatlanok a házaik, pedig jelentős lenne az elvándorlás. Az egyesület a helyi vállalkozóknak is segítséget kér, nekik adó- és járulékmentességet szeretnének elérni.

Sérelmezik azt is, hogy a katasztrófa óta az ajkai térség a bankoknak és a biztosítóknak is komoly kockázatot jelent, nem adnak hitelt, és nem szívesen kötnek velük biztosítást.