Valamivel megdobták egy esztergomi fideszes házát

2011.11.27. 11:26 Módosítva: 2011.11.27. 12:48

Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani Petróczy Gyula fideszes esztergomi képviselő házát szombatról vasárnapra virradóra – írja vasárnapi közleményében az esztergomi Fidesz–KDNP frakció.

A gyújtogatók szombatról vasárnapra virradóra az ablakon próbálták meg bedobni a meggyújtott, feltételezhetően olajszerű éghető anyagot, amelyet a gyufával együtt a helyszínen találtak meg a rendőrök. Petróczy Gyula és felesége épp abban a szobában aludt, amelybe be akarták hajítani a molotov-koktélokat - írja a Fidesz közleménye.

A megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletese az Index érdeklődésére elmondta, hogy két tárgyat dobtak ismeretlenek hajnali 5 óra után nem sokkal a ház első emeleti ablakára, ám az nem tört be. A tárgyak folyékony anyagot tartalmaznak, annak összetételét és gyúlékonyságát még vizsgálják, de nem klasszikus értelemben vett molotov-koktélokról van szó. Az ügyben büntetőeljárárást indított a rendőrség.

Esztergomban már régóta tombolnak az indulatok, a fideszes többségű képviselőtestület és a független polgármester ellentéte miatt gyakorlatilag megbénult a város. Legutóbb pénteken szakadt a cérna, ekkor mintegy 150 feldühödött tüntető követelte a fideszes képvislők távozását. Ennek oka, hogy a helyzet már odáig fajult, hogy veszélybe került a közétkeztetés és az önkormányzat tartozásai miatt elkezdték lekapcsolni a közvilágítást a városban.

A testület ugyan végül megszavazta a közétkeztetés és a közvilágítás újraindítására szolgáló összeget, és utasította Tétényi Éva független polgármestert, hogy utalja át a pénzt, de a Fidesz képviselői így is csak az ülés után negyven perccel, rendőrök sorfala között tudták elhagyni a termet, mert a folyosón a feldühödött esztergomiak követelték a lemondásukat, közben ököllel ütötték a terem ajtóit. Az embereket rendőrök próbálták meg lecsillapítani.