Füvesítik a szegedi 2-es villamos vonalát

2011.12.06. 10:35

Tizenöt hónap késéssel, karácsony előtt indulhat el a villamosközlekedés a szegedi 2-es vonalon, már terítik a gyepszőnyeget a kivitelezők, írja a Délmagyarország.

A burkolat várhatóan szerdáig elér a rókusi csomópontig. A fél négyzetméteres rolnikat úgy telepítik, hogy alá húsz centiméter vastag komposztot tettek, abba fektették a locsolórendszert, amely szárazságban táplálja a gyepet.

A 2-es vonalon összesen 3000 méteren épül „zöld vágány".
A 2-es vonalon összesen 3000 méteren épül „zöld vágány".
Fotó: Karnok Csaba /

A 2-es vonalán összesen három kilométer hosszan épül környezetbarát vágány. A folytatásban a Körtöltés utca és a vértói végállomás között terítenek gyepet.

A 3745 méter hosszú szárnyvonal átadásának nincs hivatalos határideje. A kivitelezőnek a többszöri módosítás után legkésőbb tavaly szeptember 18-ig kellett volna elkészülnie a 2,1 milliárd forint értékű beruházással.

Tavaly október végére a cseh–magyar cégtársulás elérte a kötbér maximumát, ami 417 millió forint. Mivel a konzorcium nem fogadta el sem a mértékét, sem a jogalapját, az önkormányzat a megyei bíróságon igyekszik érvényt szerezni a követelésének, írja a megyei lap.