Tolnai Istvánné lett Rátóti Zoltán utódja Magyarföldön

2011.12.11. 20:57 Módosítva: 2011.12.11. 21:35

A független Tolnai Istvánné váltja Magyarföld polgármesteri székében a vasárnapi időközi választás eredményeként a színművész Rátóti Zoltánt, aki elfoglaltságai miatt szeptemberben lemondott.

A zalai település 57 választópolgára közül 48-an szavaztak, ketten azért nem adhatták le voksukat, mert nem volt náluk arcképes igazolvány. A szavazók közül 27-en támogatták Tolnai Istvánnét, a szintén függetlenként indult Kállai Csaba 21 voksot kapott.

A Békés megyek Kevermes polgármesterévé a függetlenként induló Lantos Zoltánt választották a vasárnapi időközi választáson. A szavazáson 869-en vettek részt, hét voks azonban érvénytelen volt. Lantos Zoltán alpolgármesterre, a település megbízott vezetőjére 498 választó szavazott, Lévai Lajos (Fidesz), az előző ciklus alpolgármestere, önkormányzati képviselő 266, Tarr Józsefné (független) a falu egykori polgármestere 36, Vezér Mihály Mátyás (független) pedig 62 voksot kapott.

Kevermesen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a 2200 lakosú dél-békési nagyközséget tizenhárom éve irányító Bugyi Ferenc lemondott posztjáról, miután az Orosházi Városi Bíróság hűtlen kezelés miatt bűnösnek mondta ki nem jogerős ítéletében.