Juhász rágalmazásért feljelenti Budai Gyulát

2011.12.30. 11:02

Juhász Ferenc rágalmazásért feljelenti Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost. Ezt a volt MSZP-s honvédelmi miniszter közölte.

A feljelentést a jogászok most készítik elő, és annak benyújtása után indulhat a rágalmazási per az illetékes bíróságon – mondta Juhász. Hozzátette: személyiségi jogok megsértése miatt már kezdeményezett egy pert Budai Gyula ellen, abban hamarosan ítélet várható.

Juhász Ferenc közölte: az elszámoltatási kormánybiztos szerinte "igaztalan, minden alapot nélkülöző", a sajtó által újra és újra közölt állításai ellen nem tud mást tenni, mint a bírósághoz fordulni.

Az elszámoltatási kormánybiztos olyan honvédségi lakások értékesítése esetében tett tavaly februárban feljelentést az ügyészségen, amelynek engedélyezéséhez jogszabályi háttér volt, ennek megfelelően tizenegy éven át gyakorlatként működött a tárcánál.

Juhász Ferenc szerint ezt az ügyészség is elismerte abban a levélben, amelyben a mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Országgyűléstől, hiszen többek között volt egy olyan mondatrész, amely szerint "a katonákat megillető kedvezménnyel értékesítették a lakásokat".