Mohácsi Viktória lesz az SZDSZ második brüsszeli képviselője

2004.11.13. 16:43
Az SZDSZ szociális és önkormányzati ügyekben nyújt be módosító indítványt a költségvetési előterjesztéshez - mondta Kuncze Gábor, a párt országos tanácsának (OT) szombati ülése utáni sajtótájékoztatóján Budapesten. Az SZDSZ szociális ügyekben az egyedülállók, a gyermeket nevelők és az egyedülálló idős korúak esetében szeretne az eddiginél jobb helyzetet teremteni, illetve bizonyos szociális normatívák növelésével a nagyon hátrányos helyzetű gyerekek helyzetén javítani - mondta a pártelnök. Az SZDSZ az önkormányzati területen a főváros, a tömegközlekedés és az úthálózat javítása ügyében nyújtott be módosító indítványokat - tette hozzá. Mint mondta, az országos tanács ülésén többen kifogásolták, hogy nem történt érdemi változás a családtámogatás igazságtalan rendszerében, így arra kérték az SZDSZ parlamenti frakcióját, hogy munkájuk során még hangsúlyosabban igényeljék a családtámogatási rendszer átalakítását.

Kuncze Gábor szólt arról is: az SZDSZ arra buzdítja a választókat, hogy vegyenek részt a december 5-i népszavazáson és mindkét kérdésre szavazzanak nemmel.

Az SZDSZ Országos Tanácsa egyhangúlag Mohácsi Viktóriát választotta a Demszky Gábor lemondásával megüresedett európai parlamenti (EP) képviselői helyre - közölte Pető Iván, a testület elnöke szombaton Budapesten. A politikus az országos tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: Demszky Gábor, aki maga is Mohácsi Viktóriát ajánlotta utódjának, hivatalosan is tájékoztatta a testületet lemondásáról, s annak körülményeiről. Mohácsi Viktória, az oktatási tárca miniszteri biztosa elmondta: az uniós színtéren az Európában élő mintegy 10-12 millió roma ember helyzetén javító, deszegregációs program elindításán fog dolgozni.