Kinga, Kincső
15 °C
27 °C

Megállapodtak a holokauszt-túlélőknek juttatandó támogatásról

2012. 01. 03. 20:43
| Módosítva: 2012. 01. 26. 14:29
Megszületett a megállapodás a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatás kifizetéséről, a kifizetések január első felében megkezdődhetnek – közölte Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden.

A Gál András Levente kormánybiztos és Biró Marcell közigazgatási államtitkár kedden aláírta Szabó Györggyel, Kardi Judittal és Zoltai Gusztávval a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) képviselőivel, valamint Feldmájer Péterrel, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a holokauszt túlélőinek juttatandó támogatás kifizetéséről szóló új megállapodást  áll a közleményben.

Közölték, a támogatási szerződést a felek közös megegyezéssel módosították annak érdekében, hogy a Mazsök elszámolási kötelezettsége egyszerűsödjön, így a holokauszt Magyarországon élő túlélőinek juttatandó támogatás átutalása január első felében megkezdődhet a Mazsök bankszámlájára.

Mint írták, a szerződés módosítására alapvetően azért volt szükség, mert "a kormány és a Mazsök közt 2007-ben megkötött támogatási szerződés szerinti elszámolást a Mazsöknek a mai napig nem sikerült maradéktalanul teljesíteni".

A Mazsök által igénybe vett külföldi közreműködő szervezet, a Claims Conference ugyanis több ponton nem tudott megfelelni a szerződés elszámolással kapcsolatos előírásainak, mellyel összefüggésben a felek a szükséges adminisztratív egyszerűsítéseket végrehajtották a jövőbeni gördülékeny együttműködés reményében  zárul a közlemény.

A legmeredekebb fogaskerekűn

Néha kicsit para, pláne, ha sűrű is a köd, de összességében remek móka. (x)

Sárvári nyaralás

Fürdőzés, néhány napos kikapcsolódás várja. 7 450 Ft / fő / éjtől