Salamon
7 °C
13 °C

Lelőtt egy vendéglős két embert Győrben

2012.04.22. 12:28 Módosítva: 2012-04-22 16:11:40
Két embert lőtt agyon engedéllyel tartott sörétes puskájával egy presszó tulajdonosa Győrben. Szombat este a presszóból kidobtak egy szórakozó társaságot, ezt kérték volna számon másnap.

Két ember meghalt egy lövöldözésben vasárnap délelőtt Győrben - tájékoztatta a megyei rendőrkapitányság szóvivője az Indexet. Kocsis Tünde elmondása alapján egy, a Bercsényi liget melletti presszó tulajdonosa végzett sörétes puskáját használva egy haragosának két emberével, akik egy tegnap éjszakai szóváltás után jelentek meg ma délelőtt 11 óra körül a presszónál. A Bercsényi ligetben az online adatbázisok szerint egyetlen presszó van, a Vadkan. A rendőrség megerősítette, hogy itt történt a gyilkosság. A szóvivő, Kocsis szerint "ez egy konszolidált hely, nem egy talponálló".


Nagyobb térképre váltás

Az ügy előzménye, hogy tegnap éjszaka a tulajdonos elküldte a presszóban szórakozó haragosát és társaságát. Ezt követően ment vissza ma két ember felelősségre vonni a presszó tulajdonosát, aki tüzet nyitott rájuk. Életükért egy óráig küzdöttek a mentők, azonban végül mindketten életüket vesztették. A Kisalföld értesülései szerint a rendőrséget maga a tulajdonos értesítette, őt a délután folyamán őrizetbe vették. A 34 éves férfi, aki ellen több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás, a kihallgatás során önvédelemre hivatkozott.

A Kisalföld értesülései szerint az áldozatok egyikét a vita után, az utcán lőtte mellbe. A másik áldozat menekülni próbált, őt autójában, a szélvédőn keresztül lőtte agyon. A rendőrség tájékoztatása szerint a presszó tulajdonosa és az áldozatok is harminc év körüliek.

Véres hetek

Az elmúlt hetekben több, több halálos áldozatot követelő gyilkosság is történt. Szombaton Balatonakarattyán fedeztek fel egy nyaralóban három holttestet - egy 91 éves asszonyét és a róla gondoskodó 60 éves párét. Velük napokkal, talán két héttel korábban végezhetett gyilkosuk, a rendőrség gyanúja szerint az 56 éves K. András, akit vasárnapra virradó éjjel a Ferencvárosban fogtak el.

Április 17-én három 19-20 éves fiatal végezte ki a soproni Anger téri lőtér vezetőjét és annak egy ismerősét. A fiatalok - akik közül egyik a lövészklub tagja volt - fegyvereket akartak szerezni, a rendőrség gyanúja szerint további bűncselekmények elkövetéséhez. A támadókat telefonjaik híváslistája alapján azonosították és már másnapra elfogták.

Április 7-én a Borsod megyei Berzéken végeztek brutálisan egy helyi férfival. Az áldozat a helyi kocsmába tért be, ahol egy négyfős társaság látszólag minden ok nélkül belekötött és karókkal agyonverte.

Április 6-án pedig Kulcson mészárolta le négy családtagját és sebesítette meg anyját és egyik rokonát H. Csanád Jutas bozotvágó késsel és nyílpuskával.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.