Elpárolgott az M7-esre tévedt vaddisznó

2012.07.11. 13:55 Módosítva: 2012.07.11. 14:37

Nem keresik tovább azt a vaddisznót, amelyik a bejelentés szerint szerdán dél körül az M7-es autópályára tévedt, így újabb útzárra sem kell számítani – közölte Karsay Kornél, a Somogy megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az állatot lakossági bejelentés alapján kezdték el keresni a Budapest felé vezető oldalon, a 114-es kilométernél.


Vaddisznó nagyobb térképen való megjelenítése

A rendőrök hivatásos vadászt hívtak a helyszínre, és rövid időszakokra lezárták az autópályát. Miután a vaddisznót nem találták, megszüntették a keresést.

A szóvivő nem tudott válaszolni arra kérdésre, hogy vakriasztást kapott-e a rendőrség, vagy az állat valahogyan ki tudott jutni az autópályáról.

A múlt héten egy fürdőző vaddisznót filmeztek le Csopaknál, egy hónappal ezelőtt Budán, a Szilágyi Erzsébet fasorban gázoltak el egyet. Tavaly decemberben Schmitt Pál akkori köztársasági elnök rezidenciájára törtek be vadmalacok, összetaposták Makrai Katalin féltett virágoskertjét, de még a locsolócsövet is megrágták. Februárban a XII. kerületben vált a vaddisznók miatt tarthatatlan a helyzet, akkor munkacsoportot alakított az önkormányzat a Hegyvidéken kondákba verődve garázdálkodó állatok visszaszorítására. Márciusban Budaörsön pedig két kövér vaddisznó esett egy vízóraaknába.