Véradás a Fehér Házban

2004.11.15. 12:45
Arató Gergely
Egy héttel ezelőtt kongatta meg a vészharangot az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), hogy a vérkészletek kimerülőben vannak és rendkívüli véradások nélkül a biztonságos mérték alá csökkenhet a készlet. Az akkut vérhiány kiküszöbölésére rendkívüli véradást szervezett a büntetés végrehajtás, de az OVSZ is meghosszabbított nyitvatartással gyűjtötte a vért.

A képviselői irodaházban már az akkut vérhiány megszűnte utánra, hétfőre szerveztek rendkívüli véradást. Már kora reggel vért adott a Fidesztől többek között Szijjártó Péter, Mátrai Márta, és Áder János.

A szocialisták a frakcióülésüket rövidítették le, hogy részt vehessenek az akcióban, munkatársunk előtt adott vért Arató Gergely, az oktatási tárca politikai államtitkára, illetve Tóth Károly, szocialista parlamenti képviselő. Úgy tudni azonban, hogy a kisebbik kormány- és ellenzéki párt képviselői is bejelentkeztek az ideiglenes véradóállomásra.

Az akkut vérhiány a meghosszabbított nyitvatartással megszűnt, tudta meg az Index Budai Sánta Andreától. A vérellátó kommunikációs igazgatója azt is leszögezte, nem felesleges egyetlen véradás sem, mert a folyamatos ellátáshoz folyamatosan kell feltölteni a készleteket.