Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Tízmilliárdot kért Heves megyének

MTI
2004.11.15. 22:50
Nyitrai Zsolt (Fidesz) napirend utáni felszólalásában hétfőn a parlamentben tízmilliárd forintot kért a jövő évi költségvetésből Heves megyének.

A képviselő szerint a régió nem sorolható a rendszerváltás nyertesei közé, és elsősorban a jelenlegi kormánypártok 2002-es választási ígéreteinek megvalósításáról, valamint fejlesztésekről, munkahelyteremtő beruházásokról van szó.
 
A felszólaló kiemelte az M25-ös, és más bekötőutak megépítését, a 6 százalékos közoktatási béremelést, az egyházmegyei könyvtár, illetve a Grassalkovich-kastély felújítását.
 
A kormány nevében reagáló Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára dinamikusan fejlődő régiónak nevezte Heves megyét, és egyetértett abban, hogy legalább ennyi pénzre lenne szüksége de, mint hangsúlyozta, a többi megyének, illetve Budapestnek is vannak jogos igényei.
 
Endre Sándor (Fidesz) azt mondta, hogy kiskunsági választókerületében a csökkenő normatív támogatások mellett óvodák és iskolák bezárása várható, többek között azért, mert a tervek szerint csak az átlagos létszámot legalább 50 százalékban teljesítő intézmények kapják meg teljes összegű normatívát.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!