Huszonhárman indulnak a Duna Tv elnöki posztjáért

MTI
2004.11.19. 16:52
Huszonhárman nyújtották be vagy tartották fenn a Duna Televízió elnöki posztjára kiírt pályázaton anyagukat a péntek délutáni beadási határidőig - közölte a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A részvétel feltételeinek az október 15-i határidőig huszonnégyen tettek eleget; a korábbi két pályázat indulói közül tizenketten regisztráltatták magukat ismét, ugyanennyien voltak, akik most vásárolták meg a pályázati csomagot - mondta Bíró Sándor.

A most először érdeklődők mindegyike leadta anyagát, a korábban indult, és magát e körben is nyilvántartásba vétetett személyek közül csupán egyvalaki nem tett így, közölte nevek említése nélkül a kuratóriumi elnök. Október 2-án tette közzé a posztra kiírt pályázati felhívást a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége; a kiírás szövege Bíró Sándor, a testület elnökének akkori közlése szerint "lényegében változatlan" maradt.

A médiatörvény szerint a pályázatok benyújtását követő harminc napon belül kell a parlamenti frakciók jelöltjeiből álló kuratóriumi elnökségnek elnökjelöltet állítania, és megválasztásra a nagykuratórium elé terjesztenie.