Csurka István bocsánatot kért Szenes Andreától

MTI
2004.11.22. 21:40
Csurka István elismerte, hogy információk híján és megalapozatlanul mondta és írta 2001-ben, hogy Szenes Andrea, a Magyar Televízió akkori alelnöke a tévé reklámidejét a maffiával összeállva eladta Amerikában - a magánvádas büntetőeljárás keretében a Pesti Központ Kerület Bíróságon hétfőn tartott tárgyalásról Strasszer Tibor ügyvéd számolt be az MTI-nek.

Strasszer Tibor elmondta, Szenes Andrea elfogadta, hogy a MIÉP elnöke elnézést kért és megkövette őt, s így nem kérte, hogy a bíróság büntesse meg Csurka Istvánt. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy az ügyben 2001-ben már folyt polgári peres eljárás, amikor is Szenes Andrea pert nyert Csurka Istvánnal szemben.

Hozzátette: tekintettel arra, hogy annak idején Csurka István országgyűlési képviselő volt, és a mentelmi jog vonatkozott rá, amelyet azonban az országgyűlés nem függesztett fel, így akkor a rágalmazásért indított a magánvádas büntetőeljárást nem lehetett lefolytatni. Erre a 2002-es választásokat követően kerülhetett sor, amikor Csurka István már nem volt képviselő.

Szenes Andrea az MTI-nek elmondta, azért fogadta el a bocsánatkérést, mert tévedni emberi dolog, és úgy látja, hogy "szívből jött a bocsánatkérés". Csurka István belátta, hogy tévedett a személyét illetően és őszintén sajnálta a dolgot. Hozzátette: ezzel az ügy részéről lezárult.