Fidesz: Kránitz László mondjon le mandátumáról!

MTI
2004.11.29. 12:42

A Fidesz felszólítja Kránitz László szocialista parlamenti képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról, mivel a soproni időközi választás érvénytelensége miatt őt terheli a felelősség - mondta Szájer József fideszes politikus hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Kránitz László az MSZP soproni képviselőjelöltjeként választási csalási ügybe keveredett, miatta több tízmillió forintért új választást kell kiírni Sopronban, miatta marad hónapokig betöltetlen a körzet képviselői posztja" - jelentette ki Szájer József, Sopron volt országgyűlési képviselője, az Európai Parlament néppárti tagja.

Szájer József azt mondta, a hétvégi soproni és szécsényi időközi választás egyszerre a Fidesz sikere és az MSZP kudarca. Szécsényben Nagy Andor, a Fidesz és a KDNP jelöltje a szavazatok 69,6 százalékát szerezte meg és szerzett parlamenti képviselői mandátumot.

Kránitz László azért lépett vissza a soproni időközi választás múlt vasárnapi második fordulójától, mert a Fidesz a helyi választási bizottságnál panaszt tett amiatt, hogy 500 forintos vásárlási utalványokat ajándékozott az ágfalvi nyugdíjas-találkozó résztvevőinek.