Judit
3 °C
6 °C

Újabb, húszmilliós állami támogatás Wekler cégének

Magyar Nemzet
2004.12.07. 06:36

Újabb, ezúttal húszmillió forintos állami támogatást kapott a Gyémántfürt Kft., amely Wekler Ferenc szabad demokrata országgyűlési képviselő családjának érdekeltségébe tartozik. A pénzt novemberben a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat pályázatán nyerte el a cég.

A Gyémántfürt, amelyben Wekler - közlése szerint - csupán 6,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik (a többi üzletrész a családtagoké), gépvásárlásra, kerítésépítésre és munkahelyteremtésre vehette föl az összeget. Wekler lapunknak elmondta: a támogatásért cserébe azt vállalták, hogy jövő júniusig tizennégy új munkahelyet hoznak létre a cégben. A honatya kiemelte: a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kedvező döntésében semmilyen szerepet nem játszott. Arról, hogy elinduljanak a pályázaton, a Gyémántfürt ügyvezetője határozott.

Emlékezetes: nyáron vihart kavart, hogy a Wekler család érdekeltségébe tartozó cégek - sajtóhírek szerint - korábban csaknem 270 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kaptak szőlőtelepítésre. A botrány miatt Wekler lemondott parlamenti alelnöki posztjáról.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.