Régi-új helyettes államtitkárok a gazdasági minisztériumban

MTI
2004.12.10. 15:57
Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter aláírta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkárainak kinevezését, akik pályázati úton, december 8-i hatállyal nyerték el posztjukat.

Energetikai és ipari helyettes államtitkárnak nevezték ki Hatvani Györgyöt, vállalkozás-fejlesztési és kereskedelmi helyettes államtitkárnak Pongorné dr. Csákvári Mariannát. Befektetési és kereskedelem-fejlesztési helyettes államtitkár lett Garamhegyi Ábel. A GKM-hez visszakerült külgazdasági helyettes államtitkári posztra Major István került, közlekedési helyettes államtitkár Kovács Ferenc.

Balázs Ágnes, gazdaságkoordinációs és pénzügyi helyettes államtitkár saját döntése értelmében nem pályázott korábbi posztjára, 2004. december 31-ig tölti be pozícióját. 2005. január elsején lép hivatalba utóda, Mészárosné Peredy Gabriella, aki korábban az IT Információs Társadalom Kht.-nál, a Budapest Airport Rt.-nél és a Magyar Posta Rt.-nél dolgozott.

A GKM 2004. november 17-én jelentette meg pályázatát 6 helyettes államtitkári és 34 főosztályvezetői posztra. A pályázatok beadási határideje december 2-án járt le, helyettes államtitkári posztra összesen 26 pályázat érkezett. Elsőként a helyettes államtitkárok kiválasztása történt meg, mivel ők részt vesznek a főosztályvezetői pályázatok elbírálásában.