Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Az MSZP választmányi ülésén foglalkoztak Hiller leköszönésével

MTI
2004.12.12. 15:30
Az MSZP választmánya egyetért Hiller István azon elhatározásával, hogy jövőre már főállásban lássa el pártelnöki feladatát. Erről Simon Gábor választmányi elnök beszélt a testület ülését követő sajtótájékoztatón vasárnap. Az országos választmány is foglalkozott a pártelnök hétvégi bejelentésével, miszerint 2005-ben leköszön a kulturális miniszteri posztról.

Sajtóértesülések szerint Hiller István a párt megyei elnökeinek szombati értekezletén jelentette be, hogy a jövő év első félévében lemond a miniszterségről. Simon Gábor a vasárnapi tanácskozás utáni sajtótájékoztatón elmondta: "a pontos hónapot még nem lehet meghatározni, de a jövő év folyamán sor kerül rá".

Hiller István pártelnökké választásakor, október 16-án arra a kérdésre, hogy továbbra is miniszter marad-e kifejtette: az MSZP-nek "főállású elnökre" van szüksége, ez pedig azt jelenti, hogy a 2006-os parlamenti választási kampányra történő felkészülés idejétől a szocialista párt elnökeként kíván dolgozni, de addig miniszter marad.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.