Molnár Csaba hibázott, hogy nem tett jelentést

MTI
2004.12.15. 18:04

Molnár Csaba feletteseinek, köztük Bolcsik Zoltán rendőrtábornoknak nem volt gyanús mindaz, amivel az ügyészség vádolja az ORFK pénzmosás elleni osztályának egykori vezetőjét - derült ki a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán elhangzott tanúvallomásokból.

A részben titkos információgyűjtésen, telefonlehallgatásokon alapuló vád szerint tavaly nyáron a Kulcsár-ügyben is nyomozó Molnár Csaba alezredes összesesen mintegy nyolcezer forint értékű szuvenírt, karkötőt és ceruzatartót kapott ajándékba a pénzváltással foglalkozó magyar-szír állampolgárságú vádlott-társától és ezért cserébe, hivatali kötelességét megszegve, jogtalan előnyhöz juttatta. Molnár Csaba az eljárás során mindvégig következetesen tagadta bűnösségét.

Zamecsnik Péter ügyvéd, a vesztegetéssel vádolt rendőrtiszt védője szerdán az MTI-nek elmondta: mind Bolcsik Zoltán, az ORFK egykori Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának vezetője, mind pedig helyettese, Liszka Károly ezredes tanúként azt vallotta a bíróság előtt, hogy az inkriminált ajándékozás kapcsán nem találtak gyanús körülményeket. A rendőri vezetőknek tavaly decemberben az ügy kipattanása után jelentést kellett készíteniük a történtekről és akkor a Nemzetbiztonsági Hivatal telefonlehallgatási jegyzőkönyveinek ismeretében írták azt, hogy Molnár Csaba magatartása nem utal bűncselekményre. Bolcsik Zoltán elmondta: álláspontja szerint egyedül azért hibáztatható Molnár Csaba, hogy nem tett szóban vagy írásban jelentést az ajándékozásról.