Népszavazási újraszámlálás: nem változik az eredmény

MTI
2004.12.18. 17:10

Vas megyében 29 szavazókörben számolták újra a népszavazáson leadott voksokat, és ezek közül mindössze háromban történt változás - tájékoztatta szombaton az MTI-t Kun László, a területi választási iroda vezetője.

"Szentgotthárdon egy szavazókörben nőtt kettővel a kórház-privatizáció ügyében feltett kérdésre leadott igenek száma, Szombathelyen két szavazókörben érvényesítettek egy-egy addig érvénytelennek ítélt szavazólapot, így eggyel nőtt, illetve eggyel csökkent mindkét kérdést illetően az igenek és a nemek száma" - mondta.

Győr-Moson-Sopron megyében az újraszámlálásban érintett 29 szavazókörből mindössze négyben találtak kisebb eltéréseket - közölte Kovács Béla, a területi választási iroda vezetője.

A szakember elmondta: Sopronban egy szavazókörben tapasztaltak eltérést. A kettős állampolgárságra adott "nem" szavazatot utólag érvénytelennek nyilvánította a szavazatszámláló bizottság.

Mosonmagyaróváron három szavazókörben történt változás: az egyikben kettővel nőtt a nem szavazatok száma az újraszámlálás nyomán, a másikban érvénytelenítettek egy nem szavazatot, amelyet a kettős állampolgárságra adott le a voksoló állampolgár. A harmadik szavazókörben egy szavazólapot érvénytelenítettek.

Az újraszámlálás során felszínre került eltérések az eredményt nem befolyásolják - mondta az irodavezető.