Kórházat építene Pécsett egy japán üzletember

Index
2005.01.03. 09:07
Egy kórházat akar építeni Magyarországon egy gazdag japán üzletember – tudta meg a Dunántúli Napló. Doktor Tokudának kétszáznál is több klinikája van Japánban.

A közelmúltban dr. Papp Lajos professzor, a Pécsi Tudományegyetem Szívcentrumának igazgatója háromfős küldöttség élén Japánban járt Tokuda doktor meghívására. A japán üzletember felajánlotta, kórházat épít Pécsett. Papp Lajos elmondta, a hivatalos látogatásról hazatérve felkereste dr. Toller László polgármestert a japán befektető ötletével.

Papp Lajos úgy véli, a japán ajánlat rendkívül kedvező. A tervek szerint 800 és1500 között lenne a betegágyak száma. Egy ilyen kórház Magyarországon 45-60 milliárd forintból épül meg. Tokuda azonban 15-20 milliárdból ígéri a saját bankja által finanszírozott beruházás megvalósítását.

Toller László közölte, az állam és az egészségbiztosító egyelőre kérdéses támogatásának komoly szerepe lehet a terv sikerében. A kórház magánkézben lenne, de a biztosítással rendelkezők az alapellátáshoz ingyenesen juthatnának hozzá.