Késsel akart repülőre ülni Schmitt Pál

Blikk
2005.01.07. 08:31
Negyven centiméter pengehosszúságú papírvágó kést próbált felvinni a repülőgép fedélzetére Schmitt Pál, a MOB elnöke, "de lebukott" - írja a Blikk.

Schmitt állítja, feledékenységből pakolta a kést kézipoggyászába, eszébe sem jutott, hogy gondja lehet miatta. Európai parlamenti képviselőként a megszokott menetrend szerint a kora reggeli brüsszeli Malév-gépre próbált feljutni, amikor a csomagját átvilágító biztonsági őr szeme hirtelen kikerekedett a poggyász tartalmának láttán. A ruhák és tisztálkodószerek között egy fadobozban lapult a körülbelül negyven centiméteres kés.

A politikus, miután megvált késétől, akadálytalanul repülhetett Belgiumba. Schmitt most azt tervezi, hogy megkeresi a repülőtéri biztonsági szolgálatot, és visszakéri a papírvágóját. Pácsonyi Zoltán biztonsági igazgató elmondta, általában az elkobzott tárgyakat összegyűjtik, és karitatív célra szeretetszolgálatokhoz továbbítják. Kivételes esetekben azonban, ha a tárgy nagyértékű, megőrzik a tulajdonosnak, és visszaadják.