Kuncze Gábor pártja 2005-ös feladatairól

MTI
2005.01.07. 17:10

Az idei év legfontosabb feladata a gazdaság, az egészségügy és a szociálpolitika területén, valamint az ügynökakták nyilvánosságra hozatalában történő érdemi előrelépés - közölte a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke idei első sajtótájékoztatóján, pénteken.

"A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy legyen kellő bátorság a politikában (...) ahhoz, hogy ezen a négy területen szakítsunk a korábbi gyakorlattal, amikor (...) csak változtatgatunk, miközben érdemben nem merünk hozzányúlni az adott területekhez" - mondta Kuncze Gábor. Véleménye szerint, ha ezekben a kérdésekben az idén sikerül előrelépni, az jelentős hatással lesz a következő évekre.

Kuncze Gábor beszélt arról, hogy úgy tűnik, az SZDSZ javaslatát megfogadva a szocialisták is támogatják az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. Ugyan törvényjavaslat még nem született, de "szembe fogunk nézni a közelmúlt történelmünkkel". Úgy fogalmazott: "lehet, hogy kicsit fájni fog, viszont biztos, hogy megszűnik ez az állapot (...), amikor újabb és újabb nevek buknak a nyilvánosság elé".