Bácsfi Diána pert indít a rendőrség ellen?

Magyar Hírlap
2005.01.08. 09:05
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Magyar Jövő Csoport vezetője bírósági pert készül indítani az ellen a rendőri vezető ellen, aki csütörtökön utasítást adott őrizetbe vételére.

Mint ismeretes, Bácsfi Diána csütörtök délután a budapesti Újköztemetőbe indult, hogy Szálasi Ferenc születésének évfordulója alkalmából koszorút helyezzen el a 298-as parcellában. (A 298-as parcellában az 1945 és 1956 között kivégzettek háborús bűnösök, köztörvényes és politikai elítéltek fekszenek.) Bácsfi elmondása szerint a földalatti Bajza utcai megállójában két civil ruhás rendőr közrefogta és bekísérték a VI. kerületi kapitányságra, ahol a Magyar Jövő Csoport vezetője órákig várt arra, hogy valaki kihallgassa.

A hungarista vezető meggyőződése, hogy őrizetbe vételének célja a rendezvény meghiúsítása volt. A Magyar Hírlap mai számában megszólaltatta Kárpáti József ügyvédet, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársát, aki jogtalannak tartja a rendőrség intézkedését. Kárpáti kijelentette, hogy az eljárás a nyolcvanas évekre emlékeztette, amikor a rendőrség hasonló módszerekkel tartotta távol az eseményektől az akkori ellenzéki politikusokat.