Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Bácsfi Diána pert indít a rendőrség ellen?

Magyar Hírlap
2005.01.08. 09:05
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Magyar Jövő Csoport vezetője bírósági pert készül indítani az ellen a rendőri vezető ellen, aki csütörtökön utasítást adott őrizetbe vételére.

Mint ismeretes, Bácsfi Diána csütörtök délután a budapesti Újköztemetőbe indult, hogy Szálasi Ferenc születésének évfordulója alkalmából koszorút helyezzen el a 298-as parcellában. (A 298-as parcellában az 1945 és 1956 között kivégzettek háborús bűnösök, köztörvényes és politikai elítéltek fekszenek.) Bácsfi elmondása szerint a földalatti Bajza utcai megállójában két civil ruhás rendőr közrefogta és bekísérték a VI. kerületi kapitányságra, ahol a Magyar Jövő Csoport vezetője órákig várt arra, hogy valaki kihallgassa.

A hungarista vezető meggyőződése, hogy őrizetbe vételének célja a rendezvény meghiúsítása volt. A Magyar Hírlap mai számában megszólaltatta Kárpáti József ügyvédet, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársát, aki jogtalannak tartja a rendőrség intézkedését. Kárpáti kijelentette, hogy az eljárás a nyolcvanas évekre emlékeztette, amikor a rendőrség hasonló módszerekkel tartotta távol az eseményektől az akkori ellenzéki politikusokat.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.