Új polgármestert választottak Balatonszabadiban

MTI
2005.01.09. 21:38
Krisztin Endre korábbi alpolgármestert választották meg Balatonszabadi új első emberévé a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson. Némethné Vincze Mária, a választási iroda vezetője elmondta, hogy Krisztin Endre az érvényes szavazatok 64 százalékát szerezte meg. A Somogy megyei település választásra jogosult 2384 lakosa reggel 6 órától este 7-ig adhatta le voksát három szavazókörben. Közülük 813-an éltek ezzel a jogukkal. A szavazatok közül 11 volt érvénytelen.

A balatonszabadiak négy független jelölt közül választhattak. A legtöbb, összesen 514 szavazatot a korábbi alpolgármester kapta, aki - akárcsak elődje - társadalmi megbízatásban látja majd el a tisztséget. A Krisztin Endre mellett a polgármesteri posztra pályázó Sipos László 173 voksot szerzett, míg Sárai Gyulára 80-an, Mórocz Sándorra pedig 35-en szavaztak.

Az időközi választást azért tartották, mert október 8-án lemondott Molnár Árpád, Balatonszabadi korábbi polgármestere, arra hivatkozva, hogy alkalmatlan a posztra. A távozó elöljáró azt mondta, nem tudta kezelni a testületben kialakult helyzetet, nem volt képes megfékezni a testületi üléseken elhatalmasodó személyeskedést, az intrikákat, és nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. Az önkormányzat az elmúlt két évben benyújtott 26 pályázatából 21-et megnyert, a település látványosan fejlődött.