Gyurcsány Ferenc kész egyeztetni Orbán Viktorral

MTI
2005.01.12. 16:07

Gyurcsány Ferenc kormányfő kész egyeztetni Orbán Viktor Fidesz-elnökkel, ha úgy látja, hogy valamit ilyen szinten kell megbeszélnie. Ezt a kormányfő újságírói kérdésre válaszolva közölte szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón. "Mint ahogyan korábban is, Irak esetében ezt megtettem, a továbbiakban is azt fogom tenni (...), hogyha úgy látom, hogy ilyen szinten kell valamit megbeszélnünk, akkor felveszem a telefont, és hívni fogom" - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc azt tartja természetesnek, ha van "rendes párbeszéd" a különböző politikai tényezők között. "Azt a viszonyt tartom természetellenesnek, amely 1998 óta Magyarországon kialakult" - tette hozzá. Horn Gyula volt miniszterelnök a kezdeményezésére kedden megbeszélést folytatott Orbán Viktorral. Ezt követően újságírói kérdésre válaszolva a két politikus közölte: nem tartják szükségesnek, hogy Horn Gyula közvetítsen Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök és Orbán Viktor között.

"Meggyőződésem szerint egyikük sem szorul arra, hogy én közvetítsek, ha akarnak tárgyalni, én annak örülnék, az hasznos lenne az országnak, hasznos lehet a közélet politikai stílusának" - mondta Horn Gyula.