Fidesz: Gyurcsány fejezze be a mocskolódást

2005.01.12. 18:27

"Felszólítjuk Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy fejezze be a nemzet megosztását, a mocskolódást és ne sértegesse az embereket" - tartalmazza a Fidesz szerdai közleménye, amellyel az ellenzéki párt a kormányfő keddi rendezvényén elhangzottakra reagált.

Gyurcsány azt mondta: az nem nemzetpolitika, hogy valakinek eszébe jut, mostantól minden további következmény vizsgálata nélkül terjesszük ki a kettős állampolgárságot. "Aki ilyet tesz, az nemzetietlen, bitang" - jelentette ki. A Révész Máriusz Fidesz-szóvivő által jegyzett közlemény leszögezi: "Felelős magyar miniszterelnök senkit nem nevezhet "nemzetietlen bitangnak".

A párt felkéri a kormányfőt, "ahelyett, hogy durva kijelentéseivel megosztja az országot, inkább foglalkozzon a ma napvilágot látott, kormányának 100 napját leminősítő Fitch-jelentéssel, amelynek hatására a forint újból meggyengült". A párt azt is elvárja Gyurcsány Ferenctől, hogy "az államadósság aggasztó mértékével, a megnövekedett munkanélküliséggel, és kérjen bocsánatot azoktól a magyar állampolgároktól, akiket fenti kijelentésével megsértett".