Mária
-6 °C
2 °C

Az Alkotmánybíróság szabályzatainak aktualizálását javasolja az ÁSZ

MTI
2005.01.31. 18:20
Az Alkotmánybíróság (Ab) belső szabályzatainak a hatályos törvényekkel való összehangolását, a belső ellenőrzés hatékonyságának növelését és az adatszolgáltatás rendjének szabályozását javasolta az Állami Számvevőszék elkészült jelentésében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

A 2000-től 2004 első félévéig terjedő időszak vizsgálata során az ÁSZ megállapította: a korábbi ellenőrzések óta a külső szabályozási környezet nem javult, a parlament nem fogadta el az ügyrendi törvényt és nem érvényesültek teljes körűen az Ab székhelyére, költségvetésének speciális kialakítására, benyújtására vonatkozó törvényi előírások sem.

A jelentés szerint hiányosságok, ellentmondások jellemezték az Alkotmánybíróság működésére és szervezetére vonatkozó szabályozást, amelyek a jogszabályi előírások ellentmondásaira is visszavezethetők voltak. Célszerűtlen gyakorlatot is eredményeztek, nem szabályozták teljes körűen az Alkotmánybíróság Hivatal szervezeti felépítését, az egyes szervezeti egységek feladatát, jog- és hatáskörét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!