Zalán
9 °C
19 °C

Orbán a szakértőivel menne a négypártira

MTI
2005.02.03. 08:12
A Fidesz elnöke szakértőivel együtt kíván részt venni a csütörtöki négypárti egyeztetésen, ezt maga Orbán Viktor jelentette be a találkozó előtt korán reggel újságíróknak.

A Fidesz elnöke elmondta: korábban azért írt levelet a miniszterelnöknek, hogy a Fidesz is a kormányhoz hasonlóan szakértőivel vehessen részt a találkozón, ugyanakkor Kiss Péter kancelláriaminiszter ezt február 2-án kelt levelében elutasította.

A sajtónak is kiosztott levél szerint a csütörtökre szóló meghívás továbbra is a négy parlamenti párt vezetőjének szól.

"Lényegében a miniszterelnök elutasította, hogy munkabeszélgetéssé alakítsuk át ezt a találkozót" - mondta.

Reményét fejezte ki, hogy a miniszterelnök és a kormány megváltoztatja álláspontját, és a szakértők mégis részt vehetnek a találkozón.

Mint mondta: a megbeszélés lehet egy olyan "szokásos politikai általános, jó szándékról szóló látszategyeztetés (...), amelyre ma már mindenki csak legyint". A másik lehetőség, hogy "nem engedjük az egyeztetést megrekedni az általánosság szintjén", hanem konkrét munkamegbeszéléssé alakul.

Orbán Viktor a találkozóra Schmitt Pál európai parlamenti képviselőt, Navrasics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnökét, Nógrádi Zoltán és Gál Ildikó szakértőket akarta magával vinni az egyeztetésre.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön reggelre megbeszélésre hívta össze a négy parlamenti párt elnökét a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Fejlesztési Tervvel (NFT) kapcsolatos elképzelésekről.

A második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében nemzeti, európai és magánforrásokból mintegy 15 ezer milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.