Mária
-6 °C
-2 °C

Bíróság elé állítják Papcsák Ferencet

Népszava
2005.02.08. 07:18
Március második hetében tárgyalja a főváros II-III. kerületi bírósága Papcsák Ferenc fideszes parlamenti képviselő ügyét - értesült a Népszava. Az ellenzéki politikust magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség, mentelmi jogát az Országgyűlés már felfüggesztette.

Az ügy alapja, hogy Papcsák ügyvédi irodája csaknem kétszázmillió forintot kapott jogi tanácsadásért a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságától (IKB) még az Orbán-kormány idején. Az IKB gazdasági ügyeit a rendőrség is vizsgálta, feltételezhető volt ugyanis, hogy az általuk - közbeszerzési eljárás nélkül - adott többszázmilliós megbízások kifizetése mögött olykor nem volt valós teljesítmény. Az IKB vezetőjét korábban még gyanúsítottként is kihallgatták, Papcsák akkor még csak tanúként tett vallomást. A fideszes képviselő elismerte, hogy valóban van egy 250 millió forintra szóló keretszerződése az IKB-val, de tagadta, hogy ne állt volna valós teljesítmény a számlák mögött.

Papcsák Ferenc neve korábban a baktalórántházi választási csalás kapcsán merült fel. A bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte ifj. Benkő Tibort, aki a település korábbi alpolgármestereként bizonyíthatóan kétezer forintot kínált azoknak, akik a 2002-es önkormányzati választásokon Papcsákra adták voksukat. A fideszes politikus tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz és több helyi, illetve parlamenti képviselő felszólítása ellenére sem vált meg eddig parlamenti mandátumától.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!