Még nincs új szocialista jelölt Sopronban

MTI
2005.02.09. 16:56

Hat jelölt már biztosan indul az április 24-re kiírt időközi országgyűlési képviselő-választáson Győr-Sopron-Moson megye 7-es számú választókerületében - közölték az MTI-vel a jelölő pártok helyi vezetői szerdán. A Fidesz, az SZDSZ, a MIÉP, a Jobbik ugyanazokat a jelölteket állítja az április 24-re kiírt időközi országgyűlési képviselő-választásra a 7-es számú választókerületben, mint akik tavaly novemberben ringbe szálltak Sopron parlamenti képviselői mandátumáért.

Az MSZP jelöltállítása még nem fejeződött be, az MDF még nem döntött, hogy beszáll-e a választási harcba. Egy független jelölt is elindul a versenyben a Magyar Vidék és Polgári Párt támogatásával. Sopronban és környékén tavaly novemberben tartottak időközi országgyűlési választást, mert a mandátum birtokosa, Szájer József európai parlamenti képviselő lett, ezért lemondott parlamenti helyéről. A tavalyi voksolás az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt.

Keizler Kálmán, az MSZP soproni elnökségének tagja az MTI érdeklődésére közölte: a jelöltállítás folyamatban van. Az alapszervezetek most tesznek javaslatot az elnökségnek. A végső döntést a helyi küldöttgyűlés hozza meg. Ezt megelőzően az országos elnökséggel is konzultálnak.