Natália
-3 °C
8 °C

Orbán szerint a munka és a jólét szétszakadt

MTI
2005.02.10. 23:16
Spekulációbarát gazdaságpolitika helyett munkabarát gazdaságpolitikára van szükség, jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön Várpalotán, országjáró beszélgetéssorozatának harmadik állomásán, ahol egyebek között a munka világáról beszélt mintegy félezres hallgatóság előtt. A Fidesz elnöke egymást követően öt különböző településen folytat országértékelő beszélgetéseket ezekben a napokban, előkészítve a budapesti Körcsarnokban jövő szerdán elmondandó országértékelő beszédét.

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon sokan érzik úgy, hogy oda a munka becsülete. "1994-re kialakult egy olyan gondolat, hogy a szabadsággal nem csak élnek, hanem visszaélnek. Sokan élnek vissza. És valahogy az a gondolat is kezdett gyökeret verni a magyar emberek fejében, hogy akik (...) spekulációra használták a szabadságot és nem pedig a munkára, mintha jobban boldogulnának"- mondta a volt miniszterelnök.

Az ellenzéki politikus pártja egyik küldetéseként fogalmazta meg, hogy "azt a problémát, (...) hogy a munka és a jólét szétszakadt Magyarországon, valakinek egyesítenie kell, valakinek a spekulációbarát gazdaság helyett egy munkabarát gazdaságot kell létrehozni."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.