Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Szilit akarja államfőnek az MSZP pécsi szervezete

Index, MTI
2005.02.18. 14:39

Szili Katalin országgyűlési elnököt javasolja az MSZP köztársasági elnökjelöltjének a párt pécsi szervezete. "Levelet intéztünk Hiller István pártelnökhöz csütörtökön, amelyben kezdeményeztük, hogy a szocialisták áprilisban összeülő kongresszusa az Országgyűlés elnökét jelölje államfőnek" - közölte Juhász István, az MSZP városi elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Magyarországnak olyan köztársasági elnökre van szüksége - mondta -, aki higgadt, nyugodt személyiség, minden politikai irányzattal megtalálja a hangot, és megfelelően képviseli hazáját nemzetközi szintéren is. Szili Katalin ilyen személyiség - állapította meg. Juhász István beszámolt arról, hogy a javaslat "alulról jövő kezdeményezés", a pécsi szervezet a témában nem egyeztetett a párt vezetésével, tájékoztatta ugyanakkor Szili Katalint, aki "nem zárkózott el" a jelöléstől.

Korábban a posztra esélyesek közt emlegették Göncz Kinga esélyegyenlőségi minisztert, Göncz Árpád volt államfő lányát és bejelentkezett a posztra Lévai Katalin szocialista EP-képviselő is. Felmerült szabó István és Bárándy Péter neve is, ám döntést csak az MSZP köztársasági elnök jelölő kongresszusa hoz. Az SZDSZ korábban világossá tette, pártpolitikust nem hajlandó támogatni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.