Egyetemi körútra indul Gyurcsány

MTI
2005.02.18. 16:23

A miniszterelnök az ország tíz felsőoktatási intézményének hallgatói fórumán vesz részt a következő mintegy két hónap során. A látogatássorozat első állomása a Miskolci Egyetem lesz február 24-én - közölte Batiz András kormányszóvivő a pénteki sajtótájékoztatóján.

Batiz elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc a tavaly Szegeden, illetve a fővárosi Corvinus Egyetemen tett látogatása után más intézményektől is meghívást kapott. A fórumon a hallgatók kérdeznek majd a kormányfőtől. A szóvivő közlése szerint a Miskolci Egyetemet a budapesti ELTE, majd a győri Széchenyi István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az egri Eszterházy Főiskola, a Veszprémi Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem és a budapesti műszaki valamint a gazdaságtudományi egyetem követi majd a sorozatban. A fórumok időpontját később hozzák nyilvánosságra.

Batiz András elképzelhetőnek mondta, hogy a miniszterelnök, időbeosztásának függvényében, később magán- és alapítványi felsőoktatási intézmények fórumain is látogatást tesz.