Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Botrány a szegedi időközi választáson

2005.03.06. 16:34

Incidens történt ki Szeged egyik választókörzetében, ahol időközi választásokat tartanak. A Magyar Igazság és Élet Pártja színeiben induló önkormányzati képviselő keresztneve tévesen került a szavazólapokra a vasárnapi voksoláson.

Hajdú András emiatt tiltakozott a Választási Bizottságnál. A bizottság végül áthúzta a rosszul írt keresztnevet és fölé írta a jót.

A megoldást az érintett párt Választási Bizottságban helyet foglaló tagja nem fogadta el, de a többiek egyetértettek a javítással és elutasították azt a javaslatot, hogy a történt tévedés miatt függesszék fel a vasárnapi voksolást.

A MIÉP helyi szervezete úgy döntött, hogy visszahívja küldötteit a választást felügyelő bizottságokból és óvást nyújtanak be, a szerintük szabálytalan szavazás miatt.

A 21. választókerületben azért került sor időközi választásokra, mert az egyik szocialista önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról külpolitikai karrierje érdekében.

A megüresedett helyre négyen pályáznak, de nem tudni érvényes lesz-e a szavazás a történtek miatt. Hajdú András nevének elírása miatt elsősorban a Választási Iroda vezetőjét és a jegyzőt terhelheti felelősség.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.