Árpád
-1 °C
9 °C

Két napot kapott az agrártárca

MTI
2005.03.07. 09:27
A gazdák megbízottai ma lezárják a szakmai tárgyalásokat az FVM-mel és két napot adnak a megegyezésig - közölte a Magosz elnöke.

Jakab István elmondta: erről döntött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) vasárnap éjszaka tartott országos elnökségi ülésén.

A Magosz elnöke a közszolgálati televízió hétfő reggeli műsorában elmondta: "a szakmai tárgyalásokon előrehaladtunk (...) elfogyott a türelem".

"A szakmai tárgyalások hétfőn lezárulnak, van két nap a megegyezésig" - fogalmazott az elnök a Kereszttűz című műsorban.

Jakab István a műsorvezető kérdésére azt nem pontosította, hogy mi történik akkor, ha továbbra sem születik megállapodás a felek között.

Az elnök jelezte, hogy a demonstrációval kapcsolatos helyfoglalást március 20-ig meghosszabbították. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy a Magosz mindenképpen kitart követelései mellett.

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ellentmondásosnak tartja a Magosz elnökségének döntését és a demonstráció meghosszabbítására vonatkozó kérelmet. Hangsúlyozta, hogy a tárca is a mielőbbi megegyezésben érdekelt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.