Dávid Ibolya: Kádári attitűdöket vett át a jobboldal

MTI
2005.03.16. 21:40
Az MDF-et megalakulása óta jellemzi a jobbközép konzervatív politika, a hagyomány tisztelete, az elődök által felhalmozott tudás alkalmazása, fejtette ki Dávid Ibolya egy szerdai budapesti fórumon. Az MDF a türelmesen építkező embereknek, a szélsőségektől mentes csoportoknak kívánt mindig otthont adni - mondta az MDF elnöke a Deák Ferenc Közéleti Klub estjén, amelynek témája a konzervatív politika magyarországi jövője volt.

Dávid Ibolya szólt arról: az Antall József miniszterelnök idején, a konzervatív értékrendben gondolkodó közösség által nagy áron megvalósított értékalapú politizálás "gellert kapott" 1994-95-ben.

Mint mondta, ahelyett, hogy a következő ciklus jobboldalisága élt volna azzal a lehetőséggel, hogy ezt az értékalapú politizálást folytassa tovább, "a könnyebb ellenállást választotta, és átvett olyan kádári korszakba, vagy a modern világhoz kapcsolódó attitűdöket, amivel személyzeti politikájában, embereiben, a cél szentesíti az eszközt meghirdetett gondolatiságban bizony már eltért attól, amit Antall miniszterelnök úr neve, politikája, magatartása fémjelzett".