Emánuel
4 °C
12 °C

Dávid Ibolya: Kádári attitűdöket vett át a jobboldal

MTI
2005.03.16. 21:40
Az MDF-et megalakulása óta jellemzi a jobbközép konzervatív politika, a hagyomány tisztelete, az elődök által felhalmozott tudás alkalmazása, fejtette ki Dávid Ibolya egy szerdai budapesti fórumon. Az MDF a türelmesen építkező embereknek, a szélsőségektől mentes csoportoknak kívánt mindig otthont adni - mondta az MDF elnöke a Deák Ferenc Közéleti Klub estjén, amelynek témája a konzervatív politika magyarországi jövője volt.

Dávid Ibolya szólt arról: az Antall József miniszterelnök idején, a konzervatív értékrendben gondolkodó közösség által nagy áron megvalósított értékalapú politizálás "gellert kapott" 1994-95-ben.

Mint mondta, ahelyett, hogy a következő ciklus jobboldalisága élt volna azzal a lehetőséggel, hogy ezt az értékalapú politizálást folytassa tovább, "a könnyebb ellenállást választotta, és átvett olyan kádári korszakba, vagy a modern világhoz kapcsolódó attitűdöket, amivel személyzeti politikájában, embereiben, a cél szentesíti az eszközt meghirdetett gondolatiságban bizony már eltért attól, amit Antall miniszterelnök úr neve, politikája, magatartása fémjelzett".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.