Könyvben a faluparlamenti óhajok

Népszabadság
2005.03.18. 07:17
Az év végére elkészül egy olyan tanulmánykötet, amely a falun élők elvárásait tartalmazza a mindenkori kormányzattal szemben.

Ez lesz a faluparlamentek összehívásának egyik eredménye - mondta a Népszabadságnak Arnóth Sándor, akit a Fidesz elnöke kért fel a faluparlamentek előkészítésére, illetve koordinálására. A falvakban élők véleményét összefoglaló tanulmánykötetet átnyújtjuk a civil szervezeteknek és a kormány képviselőinek is - közölte Arnóth.

Orbán Viktor szerint a falusi életből fakadó érdekek, szempontok nagyobb fokú érvényesítésének előmozdítása a feladata a falusi parlamentnek.

A falusi emberekkel a konzultáció, faluparlamenti gyűlések szervezése, a vidéken élők gondjait összefoglaló kérdőívek kiosztása, majd elemzése jelenti az első lépéseket az új szervezet kialakításánál. Négy nemzeti konzultációs országjáró busz is segíti e munkát, ezek a járművek a terv szerint a legkisebb falvakba is eljutnak majd. Orbán Viktor hangsúlyozta: a falusi parlament pártoktól független szervezet.