Natália
-3 °C
7 °C

Könyvben a faluparlamenti óhajok

Népszabadság
2005.03.18. 07:17
Az év végére elkészül egy olyan tanulmánykötet, amely a falun élők elvárásait tartalmazza a mindenkori kormányzattal szemben.

Ez lesz a faluparlamentek összehívásának egyik eredménye - mondta a Népszabadságnak Arnóth Sándor, akit a Fidesz elnöke kért fel a faluparlamentek előkészítésére, illetve koordinálására. A falvakban élők véleményét összefoglaló tanulmánykötetet átnyújtjuk a civil szervezeteknek és a kormány képviselőinek is - közölte Arnóth.

Orbán Viktor szerint a falusi életből fakadó érdekek, szempontok nagyobb fokú érvényesítésének előmozdítása a feladata a falusi parlamentnek.

A falusi emberekkel a konzultáció, faluparlamenti gyűlések szervezése, a vidéken élők gondjait összefoglaló kérdőívek kiosztása, majd elemzése jelenti az első lépéseket az új szervezet kialakításánál. Négy nemzeti konzultációs országjáró busz is segíti e munkát, ezek a járművek a terv szerint a legkisebb falvakba is eljutnak majd. Orbán Viktor hangsúlyozta: a falusi parlament pártoktól független szervezet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!