Lemondott az MSZP debreceni önkormányzati frakcióvezetője

MTI
2005.03.18. 18:04
Lemondott az MSZP debreceni önkormányzati frakciójának vezetője. Szathmári Károly ezt maga közölte pénteken az MTI-vel. "A frakcióvezetőnek a feladata a képviselői és a közgyűlési munkák koordinálásától a delegáló szervezet és a képviselőcsoport közötti összhang biztosításáig terjed" - mondta a szocialista politikus. Hozzátette: "utóbbit nem lehetett fenntartani, ezért március 16-i dátummal lemondtam a frakcióvezetői tisztségemről".

Szathmári Károly - aki a legutóbbi önkormányzati választáson a szocialisták debreceni polgármesterjelöltje volt - elismerte, hogy lemondása összefüggésben van a Debreceni Vagyonkezelő Rt. igazgatósága és felügyelő-bizottsága megválasztása kapcsán a városi pártszervezet és a frakció között kialakult feszültséggel.

Az ügy előzménye, hogy az önkormányzati képviselőcsoport nem a városi pártszervezet jelöltjeit delegálta a vagyonkezelő holding vezető testületeibe. Ezt követően az MSZP debreceni városi elnöksége nyilatkozatban határolódott el a frakciótól, lezártnak tekintve ezzel az ügyet. Szathmári Károly ugyanakkor cáfolta, hogy a pártelnökség közleménye befolyásolta volna a döntését, ugyanis azt - mint fogalmazott -, már korábban meghozta.