Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

A magyar szélsőséges csoportok nem jelentenek veszélyt

MTI
2005.03.23. 18:02
Magyarországon a szélsőséges csoportok továbbra is a társadalom által elutasítottan, perifériára szorulva működnek, érdemben nem veszélyeztetik a demokratikus alapelvek érvényesülését - olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elmúlt évi tevékenységéről készített évkönyvben. "Magyarországon nincs olyan szélsőséges csoport, amely az alkotmányos rendet veszélyeztetné, a többpárti demokrácia megzavarásához kellő anyagi háttérrel, eszközrendszerrel és - nem utolsósorban - tömegbázissal rendelkezne".

A hivatal évkönyve külön fejezetben foglalkozik a Bácsfi Diána által vezetett, magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport helyzetével. Eszerint a többi szélsőjobboldali szervezet is elhatárolódik ettől a csoporttól, másrészt kimutathatóvá vált többszempontú analógia a már megszűnt Magyar Népjóléti Szövetség működésével.

A hivatal évkönyve megjegyzi: amennyiben Bácsfiék a Magyar Népjóléti Szövetség által képviselt taktikát tartják követendőnek, nem zárható ki konfliktuskereső szándékú megjelenésük a Vér és Becsület Kulturális Egyesület és a Magyar Nemzeti Arcvonal rendezvényein. Mivel a Blood and Honour Hungária mellett a többi szervezet is lényegesen jelentősebb erőszak-potenciált képvisel, a szervezetek közötti konfliktus gyakorlattá válása nem valószínűsíthető

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.