A Fidesz vizsgálja a jogi elégtétel lehetőségét az ÉS-sel szemben

MTI
2005.03.25. 18:59
A Fidesz jogászai vizsgálják, hogy milyen formában vegyenek jogi elégtételt az Élet és Irodalommal szemben az Orbán Viktort ért rágalmak miatt - jelentette be Révész Máriusz, a párt szóvivője pénteken újságíróknak.

"Az elmúlt napok rágalmai után a Fidesz jogászai vizsgálják a jogi elégtétel lehetőségét" - mondta Révész Máriusz, aki kérdésre válaszolva megerősítette, mindenképpen jogi elégtételt vesznek, de az még nem dőlt el, hogy milyen formában. Hozzátette: nem elégednek meg egy sajtóhelyreigazítási kérelemmel, mert itt súlyosabb lépésekre van szükség, így vizsgálják mind a polgárjog, mind a büntetőjog által nyújtott lehetőségeket. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta: az Élet és Irodalommal és azokkal szemben kívánnak fellépni, akik az ott közölt állításokat "visszhangozták".

Révész Máriusz arra a kérdésre, hogy a Fidesz megszavazza-e az MSZP által az ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását, azt válaszolva: minden jogi, alkotmányos vizsgálatnak állnak elébe, amelynek célja a konkrét helyzet tisztázása.