Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A Fidesz vizsgálja a jogi elégtétel lehetőségét az ÉS-sel szemben

MTI
2005.03.25. 18:59
A Fidesz jogászai vizsgálják, hogy milyen formában vegyenek jogi elégtételt az Élet és Irodalommal szemben az Orbán Viktort ért rágalmak miatt - jelentette be Révész Máriusz, a párt szóvivője pénteken újságíróknak.

"Az elmúlt napok rágalmai után a Fidesz jogászai vizsgálják a jogi elégtétel lehetőségét" - mondta Révész Máriusz, aki kérdésre válaszolva megerősítette, mindenképpen jogi elégtételt vesznek, de az még nem dőlt el, hogy milyen formában. Hozzátette: nem elégednek meg egy sajtóhelyreigazítási kérelemmel, mert itt súlyosabb lépésekre van szükség, így vizsgálják mind a polgárjog, mind a büntetőjog által nyújtott lehetőségeket. Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta: az Élet és Irodalommal és azokkal szemben kívánnak fellépni, akik az ott közölt állításokat "visszhangozták".

Révész Máriusz arra a kérdésre, hogy a Fidesz megszavazza-e az MSZP által az ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását, azt válaszolva: minden jogi, alkotmányos vizsgálatnak állnak elébe, amelynek célja a konkrét helyzet tisztázása.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.