Cáfolja a papírtagok létét a kőbányai MSZP

Index/MTI
2005.03.30. 14:55
Az MSZP kőbányai szervezetének alelnöke szerdán cáfolta azt a lapértesülést, amely szerint a kerületi taglistákon olyan, vidéki személyek neve szerepel, akik soha nem voltak tagjai az MSZP-nek. Csicsay Cladius Iván, az MSZP X. kerületi szervezetének alelnöke, országgyűlési képviselő közölte: nem tud olyanról, hogy a kőbányai MSZP szervezet taglistáin olyan vidéki személyek neve és adatai szerepelnének, akik soha nem voltak tagjai a szocialista pártnak.

Mint mondta, meg van győződve, hogy rossz indulatú "kavarás" az egész, s ezt olyanok terjesztik, akik nem tudják elviselni, hogy a legutóbbi tisztújításon nem ők győztek. A politikus nem kívánta megnevezni, kikre gondol. A Reggel című napilap szerdai számában arról írt, hogy a helyi szocialisták belső nyomozása szerint a kőbányai taglistákon nem egy esetben olyan vidéki személyek neve és adatai szerepelnek, akik soha nem voltak tagjai az MSZP-nek. A lap szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tud az esetről.

Az Index még február elején azt írta, hogy több főváriosi kerületben, köztük Kőbányán, állítólag fantomtagok is szerepelnek a tagnyilvántartásban.