Vilma
-7 °C
4 °C

Hiller István Markó Bélával találkozott

MTI
2005.04.09. 21:52
Az MSZP elkötelezett híve Románia 2007-es európai uniós csatlakozásának, mondta Hiller István, a párt elnöke szombaton Budapesten újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Markó Béla román miniszterelnök-helyettessel, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével.

A szocialista párt elnöke közölte: a párt európai parlamenti képviselői szavazatukkal támogatni fogják a jövő héten az Európai Parlament elé kerülő román csatlakozási szerződést.

Markó Béla szerint nemcsak Románia számára fontos az uniós csatlakozási szerződés, hanem az erdélyi magyarság számára is.

Hiller István elmondta: a Szülőföld-programot az MSZP továbbra is támogatja, és azt akarják, hogy a nemzeti vízum bevezetésre kerüljön, és hogy mielőbb lehetőség nyíljon kedvezményes honosításra a határon túli magyarok számára.

"Az országunkban túl nagy és nagyon nagy a bürokrácia. Hogy ha ez a bürokrácia a határon jelentkezik, hogy ha ez a bürokrácia akkor jelentkezik, amikor egy határon túli magyar ember az anyaország területére akar lépni, akkor ez több mint bürokrácia, akkor ez megalázó és undorító dolog" - mondta.

Hozzáfűzte: arra kéri a miniszterelnököt és a kormányt, hogy mielőbb történjen világos és egyértelmű lépés annak érdekében, hogy a határon túli magyarok könnyebben, gyorsabban jussanak be az országba.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.