Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Hiller István Markó Bélával találkozott

MTI
2005.04.09. 21:52
Az MSZP elkötelezett híve Románia 2007-es európai uniós csatlakozásának, mondta Hiller István, a párt elnöke szombaton Budapesten újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Markó Béla román miniszterelnök-helyettessel, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével.

A szocialista párt elnöke közölte: a párt európai parlamenti képviselői szavazatukkal támogatni fogják a jövő héten az Európai Parlament elé kerülő román csatlakozási szerződést.

Markó Béla szerint nemcsak Románia számára fontos az uniós csatlakozási szerződés, hanem az erdélyi magyarság számára is.

Hiller István elmondta: a Szülőföld-programot az MSZP továbbra is támogatja, és azt akarják, hogy a nemzeti vízum bevezetésre kerüljön, és hogy mielőbb lehetőség nyíljon kedvezményes honosításra a határon túli magyarok számára.

"Az országunkban túl nagy és nagyon nagy a bürokrácia. Hogy ha ez a bürokrácia a határon jelentkezik, hogy ha ez a bürokrácia akkor jelentkezik, amikor egy határon túli magyar ember az anyaország területére akar lépni, akkor ez több mint bürokrácia, akkor ez megalázó és undorító dolog" - mondta.

Hozzáfűzte: arra kéri a miniszterelnököt és a kormányt, hogy mielőbb történjen világos és egyértelmű lépés annak érdekében, hogy a határon túli magyarok könnyebben, gyorsabban jussanak be az országba.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.